Trámy ve starém domě jsou těstně u sebe

Rubriky:

Reklama
PF Petr Filip @petr.filip373 před 7 roky14.05.2017 18:46:00
Trámy ve starém domě jsou těstně u sebe

Zdravím všechny, mám otázku. Budu stručný, čas je drahý :-) Chceme zbourat zeď, která dělí obývák s kuchyní a zkouáme vše co by nás při tom mohlo zaskočit. Takže jsme šli na půdu (neobytnou) a rozebrali jsme půdovky a koukli jakým směrem vedou trámy a jak vypadají. Přišli jsme na to, že jsou ve stejném směru, jako zeď, kterou chceme bourat. Takže trámy na té zdi neleží a zeď není jejich oporou a nenese je, ale přesto je 50 cm tlustá a je z tlupů nebo jestli chcete z vepřovek. Ale co nás překvapilo je, že mezi jednotlivými trámy není mezera větší než 2 centimetry... jeden vedle druhého téměř bez mezery :-0 takže konečně můj dotaz - Můžeme zeď zbourat bez překladů?? Nebo tam musím dávat Íčka v šířce zdi??

Info k domu - dům je obdélníkového půdorysu, starý asi 80 let. Trámy, které jsou na stropě jsou opravdu velké a dle odhadu mají asi 25 cm průměr (sem tam hranaté, občas půlaté ale pořád stejně veliké). Šířka místností 5,3 metru.

Všem moc děkuji za odpovědi a za rady. Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.