Výrobce T.čerpadla versus smluvní partner pro instalaci a problém s reklamací

Reklama
Emil Šilhán @emil.silhan706 před 7 roky15.05.2017 14:04:00
Výrobce T.čerpadla versus smluvní partner pro instalaci a problém s reklamací

Zdravím,
popíšu vám zde skutečný a zdáloby se neuvěřitelný příběh o instalaci tepelného čerpadla země/voda a problémem s unikajícím médiem.

Nedávno jsem si nechal nainstalovat T.Č. země/voda, nezáleží na typu, výrobci a jménech..Výrobce T.Č. mi doporučil, abych si vybral z jeho smluvních partnerů, kteří jeho čedrpadla instalují. Stalo se, a vybraná firma mi nainstalovala čerpadlo a vnitří rozvody od čerpadla po vyůstění hadic kolektoru. Vše proběhlo v pořádku a tlaková zkouška byla O.K.. Rozvody se tepelně zaizolovaly a já byl spokojen.
Zanedlouho jsem si všimnul poklesu tlaku v systému a úniků média z hydraul.rozvodů, což jsem nejprve přičítal vzduchu v médiu, který se do systému při plnění vždy dostává a médium jsem doplnil. Abych nezdržoval ..opakovalo se to neustále a já zjistil, že v rozebáratelných spojích mezi čerpadlem a vyústěním kolektoru dochází k úniku média.
Reklamoval jsem tedy práci instalační firmě a teď pozor. Tato firma přijela, izolaci v místě spojů odstranila a konstatovala také únik média, ale jako příčinu uvedla vybrace čerpadla, které údajně uvolňují spoje a proto dochází k únikům. Doporučila mi nainstalovat tlumící antivibrační hadice mezi čerpadlo a rozvody. Obrátil jsem se tedy na výrobce čerpadla, protože ten tyto antivibrační prvky k čerpadlu dodává pouze za příplatek, ale nedoporučuje je instalovat automaticky. Výrobce mě informoval, že k únikům ve spojích nemůže docházet vybracemi čerpadla, nainstaloval podobných čerpadel již velkou řadu a nikdo podobné problémy neměl..
Opět zjednodušeně k závěru. Výrobce čerpadla i instalační firma trvají na svém, mě nezbývá, než zaplatit antivibrační hadice, deinstalaci rozvodů a jejich novou instalaci (protože těsnění se musí vyměnit) a zaizolování.
Pak se můžu jen modlit, aby k únikům opět nedocházelo.
Na čí straně je právo ? Kde se stala chyba ?
Zajímal by mě váš názor na řešení uvedeného problému.
Nepište mi prosím kdo je na vině, já to samořejmě vím, ale jak to mám prokázat a dobrat se k výsledku, který nebude znamenat další výdaje ?

Děkuji za názory, možná tím pomůžete nejenom mě, ale i dalším majitelům T.č., které podobný osud potká.

Bison

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.