Podlahové vytápění vrstva betonu 10 cm

Rubriky:

Reklama
PT Pavel Tesařík @pavel.tesarik před 7 roky20.05.2017 17:16:00
Podlahové vytápění vrstva betonu 10 cm

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na jednu věc. Máme část dřevěného stropu, na který jsme chtěli umístit koupelnu v místě původní kuchyně. Vybral jsem cihly, škváru, dostal jsem se na dřevěné polštáře. Na ty jsme dali igelit, roksory a menší kovovou konstrukci, kterou jsme přivrtali jak do zdi, tak k dřevěným trámům a zalili menším betonovým potěrem. Rozdíl ve výškách podlahy činil snad 16 cm. Na menší betonový potěr přišel EPS, folie a podlahové teplovodní vytápění, plastová kari síť a beton s plastifikátorem. Bohužel se však při betonování zjistilo, že tloušťka betonu nebude 7 cm, nicméně 11, místy až 12 cm (topenáři dali o pár cm méně EPS pod potrubí).

Jde o plochu cca 2,7m (2,2x1,2m). Myslíte, že tloušťka betonu bude mít vliv na vytápění? Bude vytápění fungovat? Topenáři říkají, že ano, že se bude podlaha delší dobu nahřívat, ale jinak by to mělo být OK. Já mám obavu, abychom beton zase nevysekali a trubky neinstalovali znova.

Další věc je zatížení stropu, kterého jsem se taky bál. Oproti původnímu plánu 6-7cm je tam nyní 11-12 cm, což je znatelný rozdíl. Na to příjde konstrukce z SDK.

Modrá barva značí, kde je beton.

Děkuji mnohokrát za odpovědi.¨

EDIT: přidávám i foto aktuálního stavu...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.