Sádrokartonový podhled

Rubriky:

Reklama
AH Aleš Honsa @ales.honsa před 7 roky23.05.2017 04:54:00
Sádrokartonový podhled

Dobrý den,
budu v dílně dělat zateplený sádrokartonový podhled. Tj. mam tím na mysli podhled z klasických sádrokartonových desek 2x1,25 m a konstrukce z CD profilů zavěšená na drátech s okem cca 180 mm pod stropem (měřeno ke spodku montážního profilu), nikoliv kazetový podhled. Mam ohledně toho následující otázky:

1. Máte prosím někdo náčrt, jak se do takového podhledu zabudovávají zářivková tělesa? Tj. nikoliv připevnit je zespod na podhled, ale aby byla zapuštěná dovnitř. Já si určité řešení představit dokážu, ale nechci dělat třeba zbytečně něco komplikovaného.

2. Konstrukce stropu je tvořena z ocelových I profilů výšky 180mm na které jsou položené železobetonové stropní desky (viz přiložené foto). Rozteč Iček je 1,2m. Já potřebuju, aby byl i po vybudování zatepleného podhledu strop co nejvyšší. Aktuálně po spodek stropních desek je to 3,2m. V souvislosti s tím zvažuju 2 řešení realizace podhledu:
A) Mezi každými dvěma Ičky vytvořit nezávislou konstrukci podhledu. Nosné profily budou paralelní s Ičky. Spodní strana montážních profilů bude mít rovinu totožnou se spodní stranou Iček. Přes to celé včetně Iček by pak přišla natáhnout parozábrana a namontovat desky.
B) Montážní profily by byly až pod Ičky. Tj. nosné profily by byly stejně jako u varianty A) mezi Ičky a paralelně s nimi, akorát o něco níže zavěšené. Montážní profily by pak vedly těsně pod spodní plochou Iček. Konstrukce podhledu by byla jako jeden kus.
Minerální vata by byla v obou případech nacpaná mezi Ičky. Já se spíš kloním k variantě A), protože jednak mi to nejméně sníží strop (možná řeknete, že je to blbost hrát takto o každý cm, ale třeba některé radiální vrtačky mají při plném zdvihu výšku skoro 3m a ventilace motoru vřetene je směrem nahoru, takže jestli se tam ten který konkrétní typ ještě vejde může být skutečně otázka několika málo desítek mm - já jsem dokonce uvažoval i variantu, kdy by i desky byly zapuštěné mezi Ičky, ale problém by byl jak rozumně řešit parozábranu atd.) a i by pro mě byla snadnější montáž (kvůli stavbě mam všechen inventář nashromážděn do jedné poloviny dílny, takže nejlepší by pro mě bylo to stavět po sektorech mezi Ičky než tahat pod stropem křížem 3 - 4 m dlouhé CD profily). Otázka ovšem je, jestli tato varianta oproti variantě B) není problematická z hlediska tuhosti konstrukce. Rozměry dílny jsou cca 6 x 7 m. Jak to prosím vidíte?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.