materiál na přístavbu a zateplení staré části domu

Rubriky:

Reklama
MD Michal Doležel @michal.dolezel108 před 7 roky23.05.2017 09:35:00
materiál na přístavbu a zateplení staré části domu

Dobrý den, potřebovali bychom poradit s volbou materiálu na hrubou stavbu přístavby. Ke starému domu z 30. let minulého století přistavujeme novou část. Starý dům pak bude mít novou střechu a zateplenou fasádu.

Projektant nám navrhuje zdít přístavbu z cihel Heluz 2in1 s šířkou 300 mm, a dům zateplit 140 mm vatou (preferujeme) nebo polystyrenem. Nám se to však zdá málo. Není lepší raději zdít přístavbu 380mm Heluz 2in1 a šířku zateplení zvětšit na 200 mm?

Projektant říká že "v našem případě" stačí ty menší hodnoty. Má tím na mysli asi to, že v případě starého domu už asi více zateplovat stejně nemá smysl. Chtěli bychom výsledný dům co nejvíce energeticky úsporný. Jakou variantu máme tedy zvolit? Díky moc za rady...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.