Izolace podkroví starého domu

Rubriky:

Reklama
LK Lukáš Krátký @lukas.kratky před 7 roky25.05.2017 13:57:00
Izolace podkroví starého domu

Dobrý den,
dovoluji si pokračovat v problematice izolace podkroví staršího domu sedlovou střechou. Mám klasickou sedlovou střechu s obytným podkrovím s tím, že v krajních rozích a u hřebene je volný trojúhelníkový prostor (je tvořen krovem a předstěnami se sloupky, u hřeben pak hambalkem). Pouze šikmina v podkroví navazuje rovnou na střešní tašky.
Mezi krovy mám 150mm izolace, to prosím ponechte bez komentáře. Jedná se mi o parozábranu. De-facto všude se píše o nutnosti instalace parotěsné zábrany popř. parobrzdy. Rád bych se zeptal na názor na tento můj předpoklad:
- pakliže nemám difúzně uzavřenou dřevostavbu, ale starší domek, je postačující parobrzda. Jako parobrzdy slouží dobře i OSB desky, které mají faktor difuzního odporu cca 100-250. Ale vyžadují roštovou konstrukci (cena, zmenšení prostoru, zkušenosti s realizací). Tak se ptám, není možné OSB desku nahradit extrudovaným polystyrenem s difuzním odporem 50-250, když po jeho nalepení (přikotveni) přelepím spoje páskou a případné vruty zasilikonuji? Bude to nejen zateplené, ale měla by být splněna i funkce parobrzdy. Následně pak perlinka, lepidlo a štuk.

Dokonce si i myslím, že tato konstrukce by mohla být pouze v místě šikminy, kde nemá možnost izolační vata dýchat do prostoru nebo jen omezeně (je ve styku s pojistnou hydroizolací).

Mohlo by to fungovat?

Děkuji za odpověď

Lukáš.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.