Podlahové topení z UT

Rubriky:

PX Pajos XY @pajos.xy před 7 roky28.05.2017 00:27:00
Podlahové topení z UT

Nazdar kluci :-)
jelikož jsem nedávno vyboural podlahu, chtěl bych udělat podlahové topení, má nižší náklady a mužou zmizet radiátory, jelikož je byt malý (30m2) tak se to hodí ... má to i víc výhod ale ty tu všichni znáte.

Technickou představu mám dobrou, řešil jsem to i s topenářem a jeto OK, ale lámu si hlavu jestli to vubec mužu udělat, nezakazuje zákon v domech kde má 15 bytů radiátory a měřiče mít pro polahovku kalorimetr?
Kvůli tomu že to jiný tip měřiče, matně si vzpomínám že v zákoně možná bylo, že musí mít všichni stejný tip.
A bylo by celkem nehospodárné tam dát elektro kotel a s tím platit ještě 50% za prostup tepla sousedům, když už to platím, rád bych teplo bral ze společných prostor.

Když to shrnu, na přívodu bude filtr pevných částic, magnetických i nemagnetických, kalorimetr, trojcestný termostatický ventil z tama to pujde do podlahy a zpět do okruhu pomocí trojcestáku.
Za tím čidlo pro kalorimetr a možná zase filtr (pro jistotu :D).

V místě s červeným obdélníkem - pod oknem, bych chtěl čerpadlo, kalorimetr atd ... a pokud nebude problém s tlakem tak jeden okruh, předběžně by to mělo byt 170-200m, po 15cm, u okna dám víc.

Je něco na mojem návrhu špatně? Zatím si myslím že všechno podstatné mám, no ještěbych mohl teploměr a nějaké drobnosti, ale bytové družstvo mě to nechce dovolit a argumentují že měřáky musí být u všech stejné.... ale měřáky přece přepočítávají dílky a ty na gigajouly, a můj kalorimetr zpočítá zrovna gigajouly, a ty mě vyfakturuje društvo a hotovo.
Nevidím na tom nic netransparentního, a poněkud nechápu jejich argument, že kalometr je faturační a jejich měřáky u lidí jsou poměrové.

Prosím opravdu o radu, už nevím na koho se obrátit, chci pomoct s argumenty "že to přece bude fungovat" !!! je to jen radiátor v podlaze

Edit: teplomer bude řešit kalorimetr.

Pokud seto tuuž řešilo, nenašel jsem to

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.