Odvedení zápachu a vodní páry do svodu z okapu

Reklama
PP Petr Plachký @petr.plachky před 7 roky16.06.2017 12:23:00
Odvedení zápachu a vodní páry do svodu z okapu

Dobrý den,
rád bych požádal o odbornou radu - máme zařízení, ze kterého vystupuje vodní pára a mírný zápach. Obě složky jsou společně odváděny ventilátorem. Standardně se odvádí do kanalizace, kde pára zkondenzuje a zápach nevadí. Teď ale není možnost napojení přímo na kanalizaci a přichází v úvahu pouze odvedení do svodu z okapu.

Dle mého názoru nebude problém ani s párou, která zkondenzuje a odteče do kanalizace, tak se zápachem. Předpokládám, že zápach se bude držet ve svodu, nebo odejde směrem do kanalizace, nebo nahoru na střechu.Zařízení by bylo ve sklepě, svod okapu vede rovně na střechu tří patrového domu. Ventilátor sám o sobě pravděpodobně nemá sílu vyhnat vzduch (zápach) až na střechu.

Ale rád bych se zeptal někoho odbornějšího na názor.

Pro doplnění uvedu, že zápach není nějak extrémní, někde to vyvádí oknem přímo na sídliště a nikdo si nestěžuje. Ale my se tomu chceme vyhnout a někam ho odvést.

Děkuji za všechny názory,
Petr Plachký

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.