Dostavba domu s izolací podlahy pouze 6 cm

Rubriky:

Reklama
MJ Martin Jung @martin.jung před 7 roky21.06.2017 17:20:00
Dostavba domu s izolací podlahy pouze 6 cm

Řeším hrubou stavbu domu, kde je dle projektu počítáno se skladbou podlahy od podkladového betonu 10 cm s 2x Ipa izolací a dále pouze 6 cm polystyrén + Nicofol a 5 cm cementového potěru (projektováno v roce 2009). V podlaze bude podlahové vytápění (plyn) 16x2. Změna už není jednoduše možná, jsou už připraveny všechny dveřní otvory vč. překladů, stejně tak by byl problém s okny, která by byla nízko od podlahy. Maximálně by se dalo pár centimetrů dohnat ubroušením překladů, ale vidím to maximálně do 5 cm. Existuje něco s lepšími tepelněizolačními vlastnostmi, než běžný polystyrén, kde by bylo těch 6 cm dostačujících? Nejde mi o žádnou dotaci, jen to chci udělat rozumně. Projekt je z roku 2009, možná tehdy byly jiné standardy, takže předpokládám, že to není takový průšvih, ale pokud by bylo možné izolaci zlepšit výběrem materiálu, určitě bych o tom uvažoval. Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.