regulace TUV - Therm 23 CL

Rubriky:

Reklama
PK Petr Koukal @petr.koukal před 7 roky22.06.2017 12:20:00
regulace TUV - Therm 23 CL

Dobrý den,

mám poměrně krátce nainstalovaný kombinovaný kotel Thermona Therm 23 CL, který ležel pár let nepoužitý ve sklepě. Kotel je odborně seřízen a namontován, ale při ohřevu teplé vody řeším jeden problém.
Pokud pustím teplou vodu naplno, tak zde není problém, ohřeje na požadovanou teplotu a tu po krátkém zakolísání (studená - za pár vteřin dost teplá - pak chvilku vlažná - nakonec požadovaná teplota) drží na nastavené teplotě.
Pokud ale pustím teplou vodu např. jen na polovinu průtoku, tak po chvilce teče skoro vařící voda. Když jsem se díval na kotel, jak se při této situaci chová, tak je vidět, jak postupně roste teplota a až překročí 80 stupňů, tak teprve potom plamen skoro zhasne. Prostě mě příjde, že kotel neumí dostatečně pružně regulovat teplotu vody při menším odběru, než je maximální průtok..
Teplotní čidla jak pro TUV, tak pro topení jsem měřil a obě fungují a rychle mění odpor v závislosti na teplotě vody, propojovací kabel od čidel na desku je také v pořádku. Potenciometry jsem také proměřoval a vykazují oba podobné průběhy odporu.

Děkuji za případné odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.