Pomoc při rekonstrukci podlahy

Reklama
RR Rosta Rosta @rosta.rosta624 před 7 roky11.07.2017 19:49:00
Pomoc při rekonstrukci podlahy

Dobrý den,mam na Vás stavebníky takovou prosbičku.Rekonstruji RD cca 100let starý a v minulosti prodělal několik předělávek.Největší problém mám se stropy mezi 1.NP a 2.NP.Zde předchozí majitel vyndal škváru a místo toho na trámy cca 20x30 dal silný prkna,potom něco jako červená škvára s vápenocementovou omítkou v tl.5cm a pak něco jako škvárobeton v tl.15cm.Takto udělaná podlaha je velice křivá a v místech,kde pod ní není příčka,tak se při chůzi houpe.Jeden starý zedník mi říkal,ať to tam raději nechám,že po odlehčení by mohl barák praskat.Sice si myslím,že nemá pravdu,ale za každou zkušenost budu vděčen.V podlaze neni žádná kari síť a neni ani vetknutá do zdi,je vidět,že to bylo doděláno dodatečně.Info,půda byla z poloviny obytná a do budoucna chci udělat celou obytnou.Jedná se o půdu o rozloze cca 70m2 a když vezmu váhu škvárobetonu cca 1000-1500kg na m3,tak zatížení na trámy je cca 14-17 tun.Můj návrh podlahy by byl,vyndat beton a tu škváru,nechat ty prkna,udělat dřevěnej rošt,minerální vatu a dat dvě vrstvy OSB desek.Předem moc děkuji za rady.Rosťa.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.