Izolace prizemi - vykop vany a spodni voda - drenaze - bahno

Rubriky:

Reklama
LP Lukas Pecenka @lukas.pecenka před 7 roky14.07.2017 09:17:00
Izolace prizemi - vykop vany a spodni voda - drenaze - bahno

Zdravím,

potřeboval bych poradit ohledně postupu pro drenáž podlah a izolaci.
řeším novou skladbu podlahy na chatě, která má zděné přízemí. Chata postavena na základových pásech, původní podlahy byly na hlíně, izolované pouze igelitem a na něm vylitý beton 5-10cm.

Původní beton jsem odstranil a začal kopat vanu, ve které jsem chtěl udělat skladbu štěrku s drenáží, na to kari síť s betonem, polystren a final beton.
Po vykopání -40cm se mi zde začla objevovat voda (jsem nejníže vzhledem k okolnimu terenu a minuly tyden vydatne prselo, chata je z jedne strany venku obkopana, takze variant pro steceni vody do nejnizsiho mista bylo dost...ale moc to nevysycha).

Za chatou je louka a pozemek je ve sklonu, takže vše řeším drenážema, které povedou ve sklonu ven z chaty přes pozemek. Drenáže budou jak kolem dokola zvenku, tak i zevnitř - vše vyspádováno.

otázky:
1) Jak teď začít dávat vrstvu štěrku, když tam je takové pěkné bahýnko?
mám vše řešit položením geotextilie na zem, abych nenabral bahno do štěrku a pak zasypat geotextilii štěrkem?

2) Jak hluboko kopat z venkovní strany chaty, abych omezil vodu stékající z louky pod chatu? Můžu jít až na spodní hranu základového pásu nebo spíše nechodit moc hluboko a odhalit třeba -20cm od horizontalni izolace? (za cenu že budu stejně výše venku než vevnitř, takže voda bude mít tendenci podtékat dovnitř


základy jsou hluboké 50-80cm a nerad bych sice úspěšně drenážoval, ale aby nám spadla chata na hlavu až ty základy ujedou.

všem díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.