Vybrání podlahy pod kotlem - ochrana proti radonu

Rubriky:

Reklama
MS Michal Srna @michal.srna před 6 roky19.07.2017 08:50:00
Vybrání podlahy pod kotlem - ochrana proti radonu

Ahoj,

nedávnou jsme koupili novostavbu a z důvodu umístění kotle pod schody je pod ním vybrána podlaha cca. 40x30 cm až pod polystyren, viz foto. Dům se nachází v oblasti s vysokým radonovým indexem, tak jsem se chtěl zeptat, zda hrozí výrazné riziko pronikání radonu tímto otvorem pod kotlem. Pod vybráním je ještě beton, zřejmě základní desky, ale co jsem četl, tak radonová ochrana se dává přímo pod podlahu a v tomto místě musí podle mě být porušena. Kotel je uzavřen v samostatné místnosti pod schody a v dané místnosti nepobýváme. Nachází se v prvním podlaží, objekt nemá podzemní podlaží.

Během kolaudace bylo provedeno týdenní měření radonu na 2 místech v přízemí, nevím ovšem zda i v místnosti pod kotlem a v protokolu je navíc uvedeno, že během měření docházelo k pohybu osob v objektu z důvodu dokončování stavebních prací, tudíž nebyl objekt stále uzavřen. Měření dopadlo s výsledkem <56 Bq/m3, což by bylo v pořádku.

Nové měření radonu se mi nechce nechat provádět, pokud by nehrozilo výrazné riziko proníkání pod kotlem, proto se ptám :)

Díky za odpověď.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.