Samotížný systém - výměna kotle

Reklama
LL Láďa Lamač @lada.lamac před 7 roky19.07.2017 20:20:00
Samotížný systém - výměna kotle

Dobrý den,
mohl bych poprosit o radu ohledně samotížného systému v patrovém RD, staré rozvody v železe, masívní trubky, nyní je tam kotel "samodomo", který má výstup kolmo nahoru v horní části a vstup/výstup tvoří trubka o průměru cca 8cm. Nový kotel (OPOP H420EKO 20kW) má však výstupy pouze 5/4" (vnější závit) a v zadní části kotle. Je potřeba zachovat samotížný okruh, kotel je "zakopán" cca 80cm pod úroveň podlahy v přízemí a připojení na stávající masivní rozvod je plánováno pomocí trubek 5/4" (jako je výstup z kotle) délka cca 1m dole (vratka) a cca 2.5m nahoře (topná).
1. Nebude ten vstupní/výstupní průměr 5/4“ nějak omezující, bude takto fungovat samotíž? Pomohlo by použít na ty části pro připojení na stávající rozvod místo trubek 5/4 trubky 6/4 (hned na vstup/výstup z kotle by se dala redukce 5/4 na 6/4)?
2. Výstup topné vody z kotle je hned nad kouřovodem, lze jít nejprve kolenem 90° vodorovně doprava (cca 30cm, lze v mírném sklonu) a teprve pak kolmo nahoru (k tomu stávajícímu rozvodu) a nebo je lepší jít za kotlem 90°hned kolmo nahoru (lepší cirkulace)?
Děkuji předem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.