Zatékání do suterénu panelového domu

Reklama
Lukáš Čirůvka @lukas.ciruvka před 7 roky20.07.2017 08:52:00
Zatékání do suterénu panelového domu

Dobrý den,

při větších deštích se nám objevuje voda v suterénu našeho panelového domu. Panelový dům je v mezi, a místo kde zatéká je cca 1,8m pod terénem.
Zjistil jsem, že pramínek vody vyvěrá jednak ve spáře mezi panely a hlavně v otvoru v panelu průměru cca 10cm, který byl nedostatečně zabetonován, protože z je z části ukrytý za příčkou.

Venku bylo kdysi provedeno odvodnění ve smyslu kačírku kolem celého domu a odkrývání venkovní strany bude složité a tudíž časově náročné. Z důvodu letních bouřek bych rád tento problém alespoň v první fázi vyřešil zevnitř, tedy utěsněním problémových míst. Otvor v panelu bych si představoval vyspravit tak, že původní nedostatečné zabetonování bych odsekal a nyní je otázka jak s tímto otvorem? Pečlivě zabetonovat?
Dále pak jak utěsnit spáry v panelu? V současnosti jsou tyto spáry vymazány betonem. Přemýšlel jsem, že bych beton ve spárách odstranil a nanesl např. polyuretanové lepidlo či butylkaučukový tmel?

Děkuji za názory a rady,
L.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.