Ovládání osvětlení

Reklama
TB Tomáš Bielko @tomas.bielko před 6 roky25.07.2017 22:09:00
Ovládání osvětlení

Dobrý den,

V příloze přikládám půdorys a rozmístění světel, není to konečná verze, ale pro ilustraci bude stačit.

Potřeboval bych radu jak udělat osvětlení (kde sehnat potřebný materiál) tak aby osvětlení splňovalo následující požadavky :

1) Ovládání světel v obývacím pokoji ze 3 míst klasickým vypínačem ve zdi.
2) Ovládání v kuchyni 1x klasický ovladač, chodba 3x klasický ovladač, pokoj a ložnice 2x klasický ovladač
3) Světla ve spíži, WC, koupelně a zádveří automatizované. Předpokládám že by mělo stačit toto: https://www.t-led.cz/p/cidlo-detektor-pr… jen propojit se světly a mělo by to fungovat zcela samostatně.
4) Zároveň však chceme ovládat světla v obývacím pokoji tímto https://www.t-led.cz/p/dim1-st-stolni-rf… nebo podobným ovladačem co dáme na stůl.
5) Zároveň však chceme všechny světla v kuchyni, obýváku, na chodbě, v ložnici a pokoji (dále i třeba na terase, na zahradě, atp.) mít možnost ovládat dálkově například takovýmito ovladači https://www.t-led.cz/p/rf-led-ovladace-p…
Samozřejmě každou sekci/místnost zvlášť ne jednotlivá světla.
6) U všech dálkových ovladačů chceme ovládání intenzity svícení.

Všechna světla v domě jsme uvažovali že budou LED panely do sádrokartonu, možná ještě někde nějaké bodovky, nebo LED pásky, ale hlavní osvětlení bych asi schoval do toho sádroše, aby to nikde nepřekáželo.

Oslovil jsem několik firem, ale nikdo nebyl schopen dodat kompletní řešení, tedy jedna firma ano, ale cena byla tak velká že bych za to postavil skoro hrubou stavbu :D

Přijde mi že to musí jít udělat nějak rozumně jednoduše, bez nějakých zbytečně vysokých investic, jen bohužel nevím jak to udělat a kde sehnat potřebné technoligie. Tedy v čínských e-shopech by se řešení sehnat dala a podstatně levněji než u nás, ale předpokládám že by mohl být problém s pojištovnou kdyby se nedejbože náhodou něco stalo a vyhořel dům.

Předem děkuji za každou pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.