Zpětná klapka drnčí při průtoku

Rubriky:

Reklama
JJ Josef Jansa @josef.jansa před 7 roky27.07.2017 08:31:00
Zpětná klapka drnčí při průtoku

Na vstupu studené vody do nepřímotopného zásobníku Vitocell 100-W je zpětná klapka. Ta se, předpokládám, otevře pouze pokud je v kotli menší tlak (odběr teplé vody) než v trubce s přívodní studenou vodou. Tedy pokud mám natopený kotel, nemůže se tato teplá voda dostat dostat do rozvodů se studenou vodou.

Problém nastane, pokud otevřu kdekoliv v domě pákovou baterii na plný průtok teplé vody. Klapka u bojleru začne výrazně drnčet a přes trubky ve zdech je to slyšet i na zahradě.
viz https://www.youtube.com/watch?v=fueVm1M0…

Jediné co pomohlo, bylo snížit průtok přiškrcením přívodu studené vody do kotle. Takže se vana napouští opravdu dlouho. Výměna mosazné klapky za plastovou ani zařazení malé expansky nepomohlo.

Tento stav lze také snadno nasimulovat - stačí nechat otevřenou baterii nastavenou na odběr teplé vody a velice rychle otevřít přívod vody do bojleru.
viz https://www.youtube.com/watch?v=5GK5YSDo…


Tlak na přípojce je kolem 3 bar. Kotel je umístěn v patře domu. Při odběru vody klesne tlak pod 2 bary a tam začne klapka drnčet.

Lze to nějak odstranit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.