Co na prkenou podlahu místo starých parket

Reklama
PN petr nemcik @petr.nemcik před 6 roky30.07.2017 14:08:00
Co na prkenou podlahu místo starých parket

Dobrý den.
V bytě v domě z padesátých let dáváme pryč staré parkety, které jsou již nerenovovatelné (dle parketáře). Řešíme teď, co místo nich. Pod nimi jsou prkna s mezerami 5 - 10 mm, tloušťky 30 mm. Pod nimi pak trámy tvořící stropní konstrukci s roztečí 400 mm a byt pod námi. Prkna nechci dávat pryč, je tam nebezpečí zásahu do bytu pod námi. V jedné místnosti je pak betonový strop se zbytky asfaltu, na kterém byly parkety lepené. Měl jsem původně v plánu dávat minerální podlahovou vatu 50 mm (kročejová izolace) a 2x 15 mm OSB PD, celoplošně slepit a přišroubovat. Nechat je příznané a nalakovat, případně pak v budoucnu korek, marmoleum a pod. Teď mám ale nejistotu ohledně výšky nové podlahy, dostal bych se až 40 mm pod radiátory, které nejdou přizvednout - parapety oken.
Jaké mám další možnosti ohledně skladby nové podlahy? Nemusím řešit vlhkost ani chlad, ale zvuk a výšku skladby podlahy, případně pak podélné nerovnosti. Finální povrch chceme z přírodních materiálů (nebo kvazi přírodních - viz ty příznané OSB, marmoleum). Má smysl dávat např. jednu vrstvu 12 mm OSB PD na srovnání prken, hobru/mirelon a 2x 12 mm OSB PD (prošroubovat, slepit)? Ušetřil bych tím 40 mm ve skladbě podlahy a zvedl se tak jen o 20 mm nad současnou úroveň. Nevím, jak moc zvuku utlumily parkety tím, že nebyly napevno, abych teď celoplošnou palubou nevytvořil obří ozvučnou desku, to bych nerad...
Děkuji moc za pomoc a odpovědi.
pn

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.