Malý přesah hydroizolace, jak řešit

Rubriky:

Reklama
AR Arnošt Raab @arnost.raab před 6 roky03.08.2017 12:09:00
Malý přesah hydroizolace, jak řešit

Zdravím, nějak uspokojivou univerzální odpověď jsem zde nenašel. Tento detail jsem původně chtěl řešti jinak a bohužel přesah izolace přes desku je tak 5 - 8 cm. Jsou to navíc dva pásy nad sebou, z nichž jeden, ten který je nahoře..je ukončen zároveň se zdí nebo jen mírně přes a ten spodní tedy viz výše.

Takto je to už navíc téměř dva roky. Uvažoval jsem o zpětném napojení, ale nevím, jak dobře to půjde ohnout a přilepit, vůbec v místě, kde jsou ty dva pásy přilepené k sobě. Vím, že ta vodorovná izolace by měla být napojená na tu svislou alespoň 10 cm.

Slyšel jsem různá řešení:

1) vykašlat se na to, hydroizolaci oříznout, max ten ořez přemáznout tekutou izolací nebo přes to navařit bez zpětného napojení pás lepenky, nalepit přes to perimetr, potom nopovku a hotovo.

2) neořezávat, zespodu i zvrchu té izolace přirazit desku perimetru a další deskou přílepenou přes obě by se udělal finální sokl....pod ten vrchní kus perimetru by se zase buď natavila izolace nebo namazala tekutá.

3) pokusit se to tedy ohnout a přilepit dolů na desku a ZB a udělat zpětný spoj, byť to nebude oněch 10 cm. Nebo ten ohyb něčím nastavit, aby to bylo alespoň těch 10 cm. Nechci tam zase těch pásů izolace dávat víc, aby tam nebyla boule a já zase neřešil, jak to udělat s deskou perimetru.

On totiž terén jsem původně chtěl nechat pod úrovní izolace, tak jsem tomu nevěnoval až takový důraz, ale nakonec jsem názor změnil, nechci žádné schody do domu a teď mám problém. Dodám pak případně nějaké fotky....

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.