Malá teplota krbových kamen s výměníkem

Reklama
AT Aleš Tvrdík @ales.tvrdik před 6 roky04.08.2017 09:36:00
Malá teplota krbových kamen s výměníkem

Hezký den, mám rok krvoná kam,na ROMOTOP RIANO 03 (výkon mají cca 14 kw - 10kw výměník. 4kw vzduch) a klasickým napojením do vyvložkovaného (nově vyvložkovaného) komína cca 7-8m dlouhý 150 mm (klasicky zateplen resp vyložen tou vatou komínovou - vše jak má být).
Problém mám s vytopením krbovek, Sice řeším, že v domě mám zimu ale duvod je zřejmě ten, že kamna topí pouze na 60°C podle teploměru, Tlak mám cca 1,2b. Nevím proč, ale nevytopím to opravdu ničím - brikety, dřevo (tvrdé, měkké) pelety. Zkusel jsem i uh. brikety, které tam přijít nemají ale ani tak ta výhřevnost nebyla taková, čím to muze byt že se nedostanu na vyšší teplotu? Děkuji za příp. tipy. na výměník je napojen klasický centrální topný systém - radiáotory VK-čka bez termor. hlavič (nechci řešit přetopení systému a smrt krbovek).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

61 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.