Cement s vodou jako nízkonákladový potěr?

Reklama
JS Jiří Sucháne @jiri.suchane před 6 roky10.08.2017 10:56:00
Cement s vodou jako nízkonákladový potěr?

Dobrý den,
řeším jak s nízkými náklady sjednotit betonový povrch (v bývalé trafostanici), kde budu mít sklad a dílnu. 30m2. Současný povrch je mírně zvlněný, tak není možné použít lité potěry. Je složen ze dvou typů povrchu - prašný otevřený beton a hladký, pevný betonový povrch.
Napadlo mne použít starší techniku: smíchat cement s vodou a beton tím uzavřít a sjednotit. Ručně +- kopírovat i zvlnění. Popřípadně bylo by vhodné použít perlinku na zpevnění? Nemám s tím ale žádnou zkušenost... Mohu experimentovat, když se to nepovede, nic strašného se nestane.
Otázky zní: mám předtím beton penetrovat? Do jaké tlouštky by takováto cementová vrstva měla optimálně být, aby už byla pevná (pochozí) a nevypraskávala? Je vhodné do cementu s vodou přidat třeba vodní sklo, nebo jinou příměs, která zlepší vlastnost povrchu? Děkuji za rady!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.