Zateplení šikmin

Rubriky:

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak527 před 6 roky14.08.2017 18:56:00
Zateplení šikmin

Dobry den

Jiz dlouho si lamu hlavu jak si poradit se zateplenim sikmin na 80 let starem domku.
V blizkem case budu rekonstruovat strechu, stavajici krytina eternit bude nahrazena krytinou plechovou (Rukki), pri te prilezitosti bych chtel doizolovat sikminy, bohuzel pristup bude mozny pouze z vnejsi strany, tzn by se otevrelo bedneni a vlozila by se izolace cca 18 - 20cm vaty. A ted prijde to co me trapi, vlozit parozbranu ano ci ne? Nemam sadrokartonove podhledy, ani o nich neuvazuji, tudiz nemam moznost vlozit parozabranu z vnitrni strany.
Sikminy nejsou nijak velka plocha jednalo by se cca o 7+7m2, puda je nepochozi odvetravana, tu budu zateplovat bez vlozeni parozabrany s 30cm volne polozene vaty, ale trapi me ty sikminy nevim jestli je parozabrana nutna.
Pripadne pokud by se parozabrana nedavala, tak jaky je nejlepsi material co se tyce prostupu par, strecha bude s odvetravanou mezerou, tzn by se tam voda nemela drzet.

Jak to vidite vy? Ma nekdo obdobnou zkusenost? Bojim se hlavne plisne a mozneho napadeni krovu :(

Vsem diky za kazdou radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.