Strop přímo na stropní trámy bez SDK?

Reklama
PF Pavel Fiša @pavel.fisa před 6 roky15.08.2017 13:18:00
Strop přímo na stropní trámy bez SDK?

Dobrý den,
V projektu mám "klasickou" stropní stavbu z roštu zavěšeného na dřevěných trámech a ze SDK desek, protože však SDK desky nemám rád (obecně a pocitově) a protože po změně sklonu střechy mi výška místností v případě zavěšeného roštu vychází tak-tak dle normy, přemýšlím o řešení "jak to dělali naši dědové", tedy strop připevnit přímo na stropní trámy. Stropnice mají rozměr 120x240 a délku 5, resp. 6,5 metru vzdálené od sebe 1 metr (mezera pro izolaci je 88 cm). Protože na OSB deskách špatně drží tmel a nechci použít ani EPS, přemýšlím o cetrisových deskách, na které bych natáhl tmel + perlinku a potom strop "normálně" nahodil omítkou. Abych mohl použít i parotěsnou fólii, bylo by možné strop mírně (ale opravdu jen minimálně) snížit o rošt z latí, které by byly přímo na stropnicích.
Pár lidí jsem se na to ptal (zatím žádných stavbyvedoucích) a vymlouvají mi ten nápad s tím, že mi strop bude praskat až budou trámy sesychat a kroutit se. Že je proto dnes zvyk dělat zavěšený rošt, který deformace trámů z velké části, nebo zcela, kompenzuje.
Jenže jak jinak, když na strop nechci SDK ani EPS?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.