OSB předstěny v cihlovém domě

Reklama
KT Kamil Toman @kamil.toman171 před 6 roky17.08.2017 16:00:00
OSB předstěny v cihlovém domě

Dobrý den,

Dostávám od různých řemeslníků protichůdné informace o tom, co je "správné řešení" a jak se to "má dělat", ale pak to sami nechtějí realizovat. Takže sbírám zde na fóru informace, nicméně můj konkrétní případ nenalezen, proto prosím o radu.

Dům ~1940 zdi 40cm cihla, vepřovice asi ne, různě dostavováno, takže těžko říct jaké to má ještě tajemství.
Hydroizolaci preferuji chemickou bez řezání, proti tomu se defakto nikdo neohradil. Odkopání a nopovka je poté prý zbytečná, což mi smysl asi dává.

Řeším teď hlavně vnitřní zdi všech 6 místností, cihly se drolí, jsou měkké, obrazy věším na 20cm šouby a ještě chemii, místnosti různě křivé jako v paneláku, proto bych raději volil (z mého pohledu snadnější cestu, kde nejsem úplně odkázan na druhé) a udělal pevné a rovné předstěny, strop i podlahy z OSB.
S tím, že staré oklepu na cihlu, navrtám a nalepím rošt například z CW100 v nějakých menších rozestupech... tohle ještě nemám nastudováno.

Nejpodobnější situace asi jako: https://forum.tzb-info.cz/136622-sdk-pre…

S tím, že hydroizolace bude, tedy pokud to dobře chápu, mezi cihlou a OSB stěnou by se plísně tvořit neměly, zdi nechám pár let odvětrat pomocí odvětrávacích otvorů nahoře a dole.
Dejme tomu za 5 let, když bude mít žena potřebu vymalovat, a za předpokladu, že to zdivo již vyschlo, tak by se ten prostor mohl vyplnit vatou a fungovalo by to současně i jako jakési zateplení (dům zvenku zateplen není, ani nechci, spíš mne to napadlo jako možnost).

Jsem mimo, nebo je to schůdná cesta?
Děkuji za jakékoli info.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.