Zateplení základů z vnitřní strany

Rubriky:

Reklama
JH jiří haberle @jiri.haberle před 6 roky18.08.2017 21:15:00
Zateplení základů z vnitřní strany

Dobrý den, plánuji vyřešit zateplení podlah v domě, který má podlahy posazené cca 1m nad terénem. Dům je z roku 1931 což znamená že základy jsou následujícího složení viditelná část jsou opukové kameny to co není vidět je opuka prolitá nějakým pojivem. Chtěl bych zateplit podlahy takže starý beton je vybouraný a nyní jsem pod ůrovní základů. Zateplení soklu zvenku nelze neboť by došlo k zakrytí opukových kamenů což nechci a navíc sokl není dokonale rovný. Znamená to tedy že sokl který plánuji zateplit nelze zateplit zvenku ani položením izolace vodorovně. Promrzla by už ta část nad tím. Napadlo mě tedy zateplit základy zevnitř když už mám vykopáno, po obvodu by se provedlo odkopání cca 80 pod venkovní rovnu terénu vyrovnání a zateplení. Následně celoplošně v místnosti zateplit podlahu. Zajímá mě jestli toto řešení má nějaký zásadní problém který nyní nevidím ale v budoucnu by mně mohl potrápit. A jestli vůbec toto má smysl dělat a bude to mít nějaký přínos. Což doufám že bude mít. Děkuji za jakýkoliv postřeh.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.