Založení RD

Rubriky:

Reklama
MM Michael Maxa @michael.maxa před 6 roky20.08.2017 21:13:00
Založení RD

Dobrý den,
mám dotaz ohledně založení RD. Pozemek je výškově pod silnicí a Q 100. Rozdíl v některým místech dosahuje až - 150 cm oproti Q 100. V okolí jsou domy zakládány na klasické pásy. Dosažení hranice Q 100 + 30 cm je řešeno ztraceným bedněním a následným dosypáním materiálu. Podloží je písek s kolísající hladinou spodní vody (Polabí). Rád bych znal názory na možnost jiného řešení. Klasické podsklepení by v této oblasti asi nebylo vhodné a jeho případná realizace náročná a drahá. Jako laika mne napadlo poněkud jiné řešení, které je však trochu netradiční, a možná i nerealizovatelné. Toto řešení by spočívalo v založení na pasech, následné vybetonování „podzemní části domu“ a betonové desce. Zjednodušeně na „sklepení bez základové desky“. Došlo by tedy k využití části domu pod zemí a pravděpodobně by to mělo i pozitivní vliv na tepelné podmínky stavby. Je to vůbec možné?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.