Rekonstrukce dřevěné podlahy v 1. patře

Reklama
PD pavel dole @pavel.dole před 6 roky22.08.2017 16:45:00
Rekonstrukce dřevěné podlahy v 1. patře

Zdravím, chtěl bych znát Váš názor na rekonstrukci staré podlahy v domě, v 1. patře. původní podlaha byla velmi bytelná a pevná, i přes to že nosné jsou pouze trámy (cca 20x30cm) dlouhé cca 10m. (je to bývalý taneční sál cca 18x10m)

Původní skladba podlahy odspoda:
rákosový strop-prkna2cm-trámy30cm(mezi trámy vzduch)-prkna2cm-prkna2cm přes spáry-cca 15cm záklop vyplněný jemnou sutinou a roštem-vrchní prkna 3cm(původně asi 3,5.. vypadají dost ochozeně).

Vrchní prkna odstraněny, záklop se sutinou vyvezen (cca 2 vrchovaté valníky jemné sutiny) a nyní jsou obnažené nosné trámy. Jsou v dobrém stavu.

No a moje představa na novou skladbu(odspoda):
rákosový strop+prkna2cm nechám-původní trámy 30cm nechám(mezeru vyplnit vatou?)-rošt hranol 8cm-kontra rošt hranol 8cm(oba rošty vyplnit vatou?)-osb desky 2,2cm-kontra OSB desky 1cm.

Mám dilema, zda celý prostor mezi trámy a rošty vyplnit vatou, nebo zda nechat např prostředek volný. co si o tom myslíte?

v přízemí i v patře bude vytápěný prostor, ale jde mi hlavně o hluk, aby nebyl každý krok nahoře slyšet dole... Po rekonstrukci podlahy dojde k rozdělení celé plochy na více místností.

PS: ten strop vespod není přidělán na ty nosné trámy, ale na další souběžné trámy, které jsou menší, a cca o 2-5 cm níže než spodek trámů co nesou vrchní podlahu.

Moc Vám děkuji za názory :-)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.