Bojler s Tč split od výrobce Eliz pro topení do podlahy i TUV.

Reklama
KP Karel Plaček @karel.placek před 6 roky25.08.2017 12:45:00
Bojler s Tč split od výrobce Eliz pro topení do podlahy i TUV.

Do budoucího bungalovu 150m2 s TZ 3,6 bez větrání nechci "vyhodit" 150tisíc za klasické Tč pro podlahové topení a ohřev TUV. Z cenových důvodů mně zaujaly samo domo systémy upravené venkovní klimatizační-topící jednotky přes výměník Sweb(Echoz) šup s teplou vodou do podlahového topení třeba i přes AN. Zýroveň potřebuji ohřát TUV, originál Tč to asi vše umí, ale nechce se mi za to dátdát 180 tisíc. Sám bych to samo-domo sbastlit neuměl a teď jsem narazil na toto https://www.domintex.cz/tepelne-cerpadlo… a připadá mi to jako přesně to, co bych potřeboval. Že bych bojler nahříval celý rok na třeba 40°C a topenářem ten bojler nechal propojit s PT přes nějaké míchání s vratkou z PT a zároveň z bojleru nahřívaném Tč bych bral přes výměník v něm(nachystaný na solár nebo vodu z kotle na tuhá paliva) vodu do klasického bojleru 150 l s (d)ohřevem na třeba 60°C.Ten bungalov bude u Znojma a nemám obavu, že se venkovní jednotka Tč - bojler "uhoní-utaví", protože s PT nemáme skušenost a dáváme ji, protože jsem "maximalista" (rozteč 150 a průměr trubek 18 mm) a bude se pouštět podle zájmu, myslím tak na polovině plochy s PT, bude v každé místnosti el.přímotop(regulovatelný s termostatem) kryjící 100% TZ, dále v obývycím pokoji i topící klimatizace Toshiba Daisekai 2,5/3,2 kW chlazení/topení a krbová kamna 5 kW, takže při eventuelním výpadku Tč k bojleru se nic hrozného nestane, kromě PT vše ostatní by šlapalo komfortně. Jsem přesvědčen, že tu dřevostavbu nebude vůbec problém vytopit, ale uchladit. Žádná rekuperace. Vyrábí ještě někdo takový bojler s venkovním Tč vzduch/voda? Co tomu říkáte?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.