Využití dešťové vody v chatě na mytí/oplach/wc

Reklama
JV Jakub Vrzák @jakub.vrzak před 6 roky29.08.2017 22:03:00
Využití dešťové vody v chatě na mytí/oplach/wc

Dobrý den,

nejspíš to tady bylo řešeno již mnohokrát ale může to být i opakování pro další hledače.

Mám v plánu k RD zakopat 6m3 nádrž na dešťovou vodu (NAUTILUS 6m3). Nádrž bude cca 1 m pod hlínou atd. V nádrži bude filtr na nečistoty, které se dostanou ze střechy.

Do nádrže plánuji umístiti automatické ponorné čerpadlo EASY E-DEEP 1200. Vzdálenost nádrže od chaty je cca 20m se stoupáním cca do 3 m. Chata je přízemní. V chatě bude osazena expanzní nádoba cca 24 l abych zamezil častému spínání čerpadla při malém odběru vody.

Zařízení v chatě na vodu bude dřez, umyvadlo, sprcha a WC. teplou vodu budu řešit elektrickou karmou.

Rad bych znal Vás názor na filtraci vody v chatě? Chata je určena pro návštěvy, které k nám jezdí a chceme jim nějak zřídit soukromí atd. Takže odběr vody bude minimální.

Ať to trochu shrnu:

1) zajímá mě jak se vypořádat s filtrací vody (nevím jestli se ta dešťovka bude kazit nebo nějak smrdět, když tam vodu pustím jen pár krát za týden). Vím, že existuje UV na filtraci atd ale vše je otázka peněz a rád bych zvolil nějakou rozumnou cestu. Nějaký menší filtr, který se vleze do skříňky v kuchyni pod dřez.

2) lze v nádrži rozdělit vodovodní trubku T-kusem a jeden směr využít jako přívod pro chatu a druhý směr použít pro kohout na zavlažování zahrady, při použití automatického ponorného čerpadla?

Děkuji moc za jakoukoliv radu!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.