Jde koupit garáž jako vedlejší stavbu?

Reklama
DH David Horníček @david.hornicek před 6 roky16.09.2017 09:49:00
Jde koupit garáž jako vedlejší stavbu?

Dobrý den, prosím o radu.
Soused naproti přez cestu mi nabízí prodej jeho garáže, kterou postavil před dvěma lety jako vedlejší stavbu a tedy na to není žádné povolení ani ohlášení. Není ani zapsaná v KN.
Je možné takovou to stavbu prodat, aby legislativně bylo vše v pořádku?

Já bych jí koupil jen jako pozemek na kterém ta stavba stojí. S prodejem pozemku problém nevidím, ale co pak ta garáž? Bude stát na pozemku na kterém už chybí hlavní stavba a já ji ke svému přidělit nemohu, protože je mezi námi obecní cesta.

Na příslušném stavebním úřadě se na mě dívají divně a nemají jednotný názor. Ale dopředu mi nic neslibují jak to dopadne.

Je pravdou, že prý už neco podobného řešili, ale tam šlo jen o to že pozemek byl rozdělen na 2 části a na jedné stála hlavní stavba a na druhém pozemku ta nezapsaná vedlejší. Ale oploceno to bylo jako jeden celek, takže to prošlo.

Je někde dohledatelný nějaký konkrétní zákon nebo vyhláška, co to upravuje nebo výklad této části stavebního zákona?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.