Problem s RTL ventilem - vyčištění?

Rubriky:

Reklama
FK František Kněžínek @frantisek.knezinek před 6 roky21.09.2017 07:27:00
Problem s RTL ventilem - vyčištění?

Dobrý den,

mám podlahové topení cca 15m2 s RTL ventilem IVAR. Provoziji ho již pátým/šestým rokem a v pohodě. Minulý týden jsme začali s topnou sezónou a najednou podlaha netopí. Předpokládám, že došlo k zaseknutí/ucpání ventilu (podlahový konvertor připojený těsně před podlahovkou topí)
Otázka je, lze tento ventil nějak rozhýbat/vyčistit? Proplachem, rozebráním? Jde mi o to že když ho sundám, musím vypustit celý systém a nechci nechat dům bez topení a nechce se mi to vypouštět dvakrát. Kupovat nový, když by šel vyčistit stávající by byla zbytečná investice. Nemáte někdo stímto zkušenost?

Myslel jsem že ventil je z principu otevřený a zavírá se když se na zpátečce oběví "teplá" voda. Takže bych spíše očekával že se zasekne v otevřené poloze a přestane regulovat.

děkuji za rady

Franta

PS: omlouvám se pokud se to tu již řešilo, strávil jsem hodinu pročítáním výsledků hledání na téme RTL a nic jsem nenašel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.