Detail soklu - radon - radonové mosty

Rubriky:

Reklama
PJ Petr Jablonecký @petr.jablonecky před 6 roky24.09.2017 19:58:00
Detail soklu - radon - radonové mosty

Dobrý den,

na pozemku mám hodnotu třetího kvartilu měřeného souboru: 82,3kBq.m-3
Plynopropustnost je střední. Radonový index je tedy vysoký ale menší než 140kBq.m-3, tudíž se postupuje podobně jako u středního indexu.

Otázka zní, jak zabránit šíření radonu viz "radonové mosty" ze článku:
https://stavba.tzb-info.cz/izolace-proti…

Kapitola 5.1 odstavec 4.

Mám v plánu stavět z HELUZ FAMILY 30 broušená cihla. Sokl tak, jak je na obrázku přiznaný nebude. Bude zde pouze rozdílná tloušťka izolantu (sokl x fasáda)

Nevím jak přesně ukončit hydroizolaci abych zamezil šíření radonu pod tepelnou izolací. Teoreticky by se tím mělo zamezit přetáhnutím izolace přes zateplení soklu. Technologicky ale nevím jak to provést.

Samotná vodorovná hydroizolace(radonová) bude více jak 300mm nad terénem a bude ochráněna vrstvou betonové mazaniny, aby nedošlo k poškození během výstavby.

Poradil by někdo třeba příkladem z praxe?
Děkuji.
PJ.


EDit: v obrázku I7.1 je vidět řešení, tímto ale zase vznikne tepelný most. A pokud bych umístil fasádní izolaci níže, bude opět pronikat radon pod tuto izolaci, a tím pádem i do domu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.