Kotel do 2+1

LP Lukas Pospisil @lukas.pospisil509 před 6 roky24.09.2017 20:22:00
Kotel do 2+1

Dobrý den,
chci se zeptat na radu ohledně kotle v bytě. Jedná se o 2+1 cca 55 m2 cihla, je tu celkem pět klasických litinových radiatorů, plastová okna, za loňský rok byla spotřeba plynu 907 m3. Nyní mám kotel Junkers ZW 24 2DH. Dle technika je před smrtí, nebo minálně velkou investicí, a to do řídící jednotky, exp. nádoby a časem i do čerpadla. Mám ho nyní deset let, takže uvažuji o koupi nového.
Nejsem odborník, ale zárověň nekoupím první věc, co mi někdo doporučí. Chci se tedy zeptat na vaše názory.

Hodí se do této soustavy kondenzační kotel? Byl mi nabízen Vitodens 100 35kW, druhý technik se této nabídky chytil a udělal lepší cenu s 25 kW modelem. Těch 35 kW mi přijde jako omyl. Poté jsem koukal, že existují modely s vnitřím zásobníkem. Rozumím správně, že výhoda je ve stále předehřáté teplé vodě? Má to nějaký smysl do malého bytu? A pokud by byl lepší klasický kotel (nekondezační), dá se dnes vůbec ještě sehnat?

Vím, že je to hodně dotazů, ale snažím se v problematice zorientovat, takže budu rád za případné reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.