Dřevěné stropy, nechat nebo nahradit

Rubriky:

Reklama
MC mira chvatík @mira.chvatik před 6 roky25.09.2017 07:42:00
Dřevěné stropy, nechat nebo nahradit

Dobrý den,

Koupil jsem starý cihlový dům. Přízemí bylo postaveno v roce 1953. 1 patro a veranda s balkonem v roce cca 1970.

Mezi přízemím a 1patrem je tzv. fošínkový strop- viz. projekt domu v příloze. To, co se snažím teď "rozlousknout" je, zda je potřeba s tímto stropem cokoliv dělat. Dům máme dva měsíce. Během této doby jsem neviděl náznak jediné prasklinky u stropu, nevidím žádné známky vlhkosti, nějakého zatečení v místě tohoto stropu. Jediné co vidím je, že když v 1 patře v pokoji poskočím na vrzajících parketách, pak dole vidím, jak se lustr pohne o nějaký ten milimetr.

Je potřeba s tím něco dělat? Je nutný nějaký zásah? Jak jednoduše zjistit že jsou trámy v pořádku a přitom neudělat nevratný zásah do stávající konstrukce stropu? Mám přemýšlet o litém stropu či nějakém jiném systému?

Nejsem si jistý, že je potřeba něco s tímto dělat, ale zároveň si chci být jistý že jsou v pořádku. Na hradech, zámkách jsou také dřevěné stropy několik staletí, a pokud to přežije můj život a děcka při skákání v horním patře se nepropadnou, pak mi nahrazení tohoto stropu přijde jako zbytečná investice.

Umíte mi prosím poradit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.