Závada - Buderus Logamax GB022

Rubriky:

Reklama
MZ Martin Zaťka @martin.zatka před 6 roky25.09.2017 15:09:00
Závada - Buderus Logamax GB022

Dobrý den,
mám problém problém s kondenzačním kotelem Buderus Logamax GB022-24/24K. Kotel při zapalování bouchá nebo spíš střílí, ale ne pokaždé. Někdy se během jednoho zapálení ozvou i 4 rány za sebou. Když je sundaný kryt, je vidět zašlehnutí plamene ze sání. Zatím 2x kotel po takové salvě ukázal kód závady, jednou 6A, podruhé 9P. Řešil jsem vypnutím-zapnutím.

GENEZE
Asi před půl rokem začala z kotle kapat voda, to ještě nebouchal. Servisní technik kotel přetěsnil a vyměnil zapalovací elektrodu. Kotel za 3 dny opět kapal. Znovu přetěsněno, a také nový výměník, starý už měl asi nejlepší roky za sebou. Kotel začal bouchat, jednou za pár dní. Navíc opět kapal - dal se nový hydroblok, nová ionizační elektroda, zpětná klapka.
Po půldenním provozu se opět ozvala rána. Servisní technik o závadě ví, ale zřejmě si s tím neví rady nebo se mu do toho nechce. Kotel takhle jede asi 2 měsíce, bouchá několikrát za den. Děje se to jak při ohřevu TUV, tak při topení.

1. Jak moc je to nebezpečné? Máme 2 děti a já se toho dost bojím.

2. Jak sehnat někoho, kdo to opraví - servisní technik je sice na seznamu certifikovaných techniků Buderus, ale jaksi mi to není nic platné.

3. Je čas na nový kotel? Stávající má za sebou asi 10 let provozu, původní majitel to provozoval s obyčejným termostatem ZAP-VYP. Já se do bytu nastěhoval asi 4 roky zpátky a dal jsem RC35. Byt je vytápěný 5 radiátory (Buderus) vpokojích v kombinaci s podlahovým topením cca 25m čtverečných - koupelna, předsíň a kuchyně. Vývod/sání jde na fasádu, údajně by se muselo s novým kotlem dát potrubí s větším průměrem.

Předem děkuji za jakékoliv rady a podněty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.