Úprava otopné soustavy

Reklama
JP Jan Pařízek @jan.parizek před 6 roky25.09.2017 19:01:00
Úprava otopné soustavy

Dobrý den,

před necelým rokem jsem tu s Vámi řešil vyvážení špatně zhotovené otopné soustavy. Po první topné sezoně (27tis/rok) a dalších okolnostech jsme se rozhodli, že upravíme celou dispozici domu a zároveň i otopnou soustavu svépomocí. Jelikož kotel a radiátory jsou relativně nové, rád bych je znovu, ale správně použil.

V příloze je nákres aktuální dispozice a možná místa, kde by mohli být umístěné radiátory.Cesty k radiátorům jsou navržené mnou pouze pocitově a cestou nejsnazšího řešení, úpravám trasy se nebráním. Kotel má své místo již určené. V nákresu se počítá i s krbovou vložkou s rozvodem teplého vzduchu skrz půdu do okolních místností (pokoje a přístavba s koupelnou), ale primární systém bude plynový kotel. V druhém nákresu je podkroví, výška stoupačky do podkroví je 3,4m.

Typ domu a lokalita domu:
Jedná se o cca 100let starý dům ve střední klimatické oblasti severních Čech. Stěny jsou z kombinace kamene a cihly a síle 700mm nezateplený. Okna jsou plastová s dvojsklem. Strop je snížený a odizolován 150mm skelné vaty, výška stropu je 2,7m. Podlaha je původní dřevěná se škvárovou výstelkou.

Komponenty otopné soustavy:
ARISTON Clas Evo FF 24 + bezdrátový termostat
1x StelradNovello VK 22 600 500
3x StelradNovello VK 22 600 800
3x StelradNovello VK 22 600 1000

Můžete mi prosím pomoc navrhnou otopnou soustavu s použitím stávajících komponentů?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.