podlahove topeni prosba o radu

Rubriky:

Reklama
JP Jan Pánek @jan.panek829 před 6 roky25.09.2017 21:07:00
podlahove topeni prosba o radu

Dobrý den všem,
rád bych se na Vás obrátil s prosbou o radu nebo pomoc. Ano, jsem totální analfabet, z čehož plyne moje nepřesné označování součástí otopného systému.
Postavili jsme RD, kde jsem překombinoval topení, které se mi zdálo dobrou volbou, ale už 4tým rokem se s tím zlobíme, a nevím si už rady.

Topný okruh má jako primár zdroj tepla krbovou vložku s teplovodním výměníkem a chladicí smyčkou. Výměník je přes topnou spirálu zapojený na topný okruh, topná spirála je v 800l akumulační nádrži, ta je propojená přes kombi bojler do směšovače / rozvaděče Ivar, který má na starosti rozvod teplé vody do radiátorů a podlahového topení. Polovina domu je vytápěna podlahou, polovina radiátory. Ovládáné to je přes dva servopohony, a manuální třícestný ventil. umístěný mezi krbovou vložku a spirálu v akumulační nádrži.

Topenář, který tento systém instaloval je bohužel ze zdravotních důvodu mimo, přestal se činností zabývat.

Ze zoufalství jsem kontaktoval přímo Ivar, který mi doporučil jejich specialistu, který se přijel podívat, ochotně poradil, a konstatoval že to topení je třeba předělat, o což se postará. To bylo dva roky zpátky. Několikrát do roka se jej pokusím kontaktovat, a protože slibem nezarmoutíš, je mi z jeho strany slíbena náprava situace, ale tím to bohužel vždy končí.

Pravidelně, dvakrát za topnou sezónu topnení přestane topit. Odvzdušňujeme, kontrolujeme čerpadla, vše se zdá v pořádku, ale radiátory nebo podlaha zůstane studená. Po dvou tří denním tápání a zoufalém zkoušení se to většinou samo rozběhne, spíš z vyšší vůle, než že bych něco vyřešil.

Jsem kousek od České Lípy, Mimoň. hledám někoho, kdo by byl schopný provést kontrolu a nastavení rozvaděče / směšovače, případně navrhnout úpravu systému tak, aby byl funkčním?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.