lepidlo, perlinka a štuk vs. starý kamenný barák

Reklama
JI Jan Indra @jan.indra před 6 roky06.10.2017 11:58:00
lepidlo, perlinka a štuk vs. starý kamenný barák

Dobrý den,
prosím poraďte vhodný postup opravy omítek ve starém (převážně) kamenném baráku. Omítky jsou z většiny soudržné a dobré, máme ale vysekanou elektriku a částečně i větší plochy (otlučení omítky kvůli šalování betonů jako podkladu pro trámový strop) a malba se místy dost loupe (hlavně strop). Díry se zašpricují a zahážou vápennou, u obvodu konstrukce perlitovou omítkou. Jak ale nejlíp celkově opravit místy nerovné a nevzhledné zdi. Je vhodné použít plošně stavební lepidlo s perlinkou a následně přeštukovat? Omítky by se tím celkově pěkně zatáhly, srovnaly a bylo by to jednolité. Už jsem to někde dělal, ale nevím jestli je to vhodné kvůli vlhkosti. Slyšel jsem řadu protichůdných rad, od toho že je to nejlepší řešení až po to že se tím zdi uzavřou pro vlhkost a budou pak mokré. Barák je sice 130 let starý, ale je poměrně suchý, problémy s vlhkostí zdí jsme neměli. Spíš mám při obnažení zdí dojem, že to není zeď spojená maltou, ale pískoviště. Navíc se teď jedná o první patro. Současně se zateplují stropy s použitím parotěsu. Bude v našem případě vhodné použití té perlinky s lepidlem, nebo nás s tím čekají nějaké velké problémy? Existuje i možnost místo lepidla použít v kombinaci s tou perlinkou nějaký difúznější sádroštuk, sádrovou omítku nebo tak něco?
Díky za radu,
Honza I.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.