Izolace střechy nebo stropu? (mezi krokve nebo mezi kleštiny)

Rubriky:

Reklama
ZV Zdeněk Vítek @zdenek.vitek před 6 roky07.10.2017 00:39:00
Izolace střechy nebo stropu? (mezi krokve nebo mezi kleštiny)

Zdravím stavebníky,
prosím o rady/názory na následující problém se zateplením podkroví novostavby RD:
a) V projektu mám navrženou izolaci mezi krokvemi a pod krokvemi až do hřebene střechy (včetně parozábrany), tedy vpodstatě izolaci celé střechy. Pod kleštinami pak je zavěšen pouze SDK strop.
b) Co tak koukám na netu, většina svépomocníků provádí pouze izolaci stropu podkroví (samozřejmě plus šikminy po strop), tedy izolaci mezi kleštinami, případně pod, nad, kombinaci atd...

Pokud se budu držet projektu tedy varianty a), budu zbytečně vytápět půdičku nad kleštinama. Dále pak moc nechápu, jak je řešena neprozvučnost mezi jednotlivými pokoji v podkroví, když ve stropě nebude žádná izolace?

Pokud se budu inspirovat "většinou" (varianta b) budu mít půdičku nad kleštinami vydanou napospas teplotním výkyvům (což asi ničemu nevadí krom mého pocitu) a pravděpodobně se mě budou v létě pokoje v podkroví i přes tloušťku izolace trošku ohřívat.

Takovej drahej "kočkopes" se mě jeví nápad zateplit celou střechu (dle projektu) plus přidat zateplení mezi kleštiny a pod kleštiny, které bude sloužit především jako zvukotěsnost. Parozábrana by byla pouze v oblasti pod těma kleštinama.

O skladbě zateplení, použití parozábrany atd. mám nějakou teoretickou představu, to není předmětem dotazu....

Předem díky za Vaše rady a zkušenosti se zateplováním podkroví.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.