Buderus - občas místo ohřevu TUV topí do radiátorů

Rubriky:

Reklama
PV Pavel Vaněk @pavel.vanek458 před 6 roky07.10.2017 08:28:00
Buderus - občas místo ohřevu TUV topí do radiátorů

Mám kotel Buderus Logamax U054-24k s externím zásobníkem TUV S120, cca 9 let starý. V poslední době se občas stává, že na kotli svítí na displeji "t" a kotel by tedy měl ohřívat TUV v externím zásobníku. Místo toho ale topí do radiátorů a to i když to vůbec není potřeba, protože teplota v místnostech je větší, než je nastaveno na regulátoru. A protože asi čidlo měřící teplotu TUV ukazuje, že TUV v zásobníku ještě není ohřátá, na displeji kotle stále svítí "t", ale ohřev jde místo do zásobníku do radiátorů. Servisní pracovník v Buderusu mi řekl, že závada může být v trojcestném ventilu, ale pravděpodobnější je závada v řídící elektronice. Řídící elektronika je tak 7 000 Kč+ výměna.
Takže bych chtěl postupovat tak, že nechám nejprve vyměnit trojcestný ventil a pokud by to nepomohlo, pak tu řídící elektroniku. Nebo by mohla být závada jinde? Desku s řídící elektronikou opravit nejde?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.