provedeni horizontalni hydroizolace - varianty

Reklama
JV jan vobor @jan.vobor před 6 roky10.10.2017 11:48:00
provedeni horizontalni hydroizolace - varianty

Zdravím, řeším odizolování obvodové zdi na hranici pozemků, přičemž na sousedově straně je terén o cca 40cm výše.

Přemýšlím v jaké výšce provézt řez a vložení vodorovné izolace a přijde mi lepší provést jej nad sousedovým terénem, tak abych se zároveň odstínil nejen od vertikálního vzlínání, ale i horizontálního tlaku vody ze sousedova pozemku do této zdi.

Tím se ale dostanu do situace kdy uvnitř místnosti oněch 40cm od podlahy výše bude zeď totálně vlhká, i když od místnosti odizolovaná a tedy v zimě promrzlá, čímž bych se problémů s kondenzací, plísněmi atd. i přes hydroizolaci nezbavil.

Napadlo mě, před onu dodatečnou izolaci, která bude v pokoji těch 40cm nad podlahu ohnuta dolu a spojena s izolací na podkladovém betonu udělat přizdívku z např. 30cm ytongu a případně ještě v oné původní zdi protáhnout vedení topného okruhu (nyní není), tak aby vlhkou a promrzlou zeď částečně vyhřívalo.

Snad to bude z přilozených schémat jasné a tedy bych se rád zeptal zda je tato varianta dlouhodobě udržitelná, nebo bych měl postupovat jinak. Jen dodávám, že řez v úrovni podkladového betonu a nějaká obkopování a nopování ze sousedovy strany nejsou možná, jelikož se v části zdi nachází (nalepené na této zdi) různé jeho přístavky a tedy horizontálního tlaku vlhkosti z jeho strany bych se nezbavil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.