Podlahy, větrání

Reklama
TH Tomas Hanasek @tomas.hanasek před 6 roky11.10.2017 09:34:00
Podlahy, větrání

Dobrý den, koupil jsem starší dům. Uvnitř jsem strhal všechny stropy, příčky a rozboural podlahy. Takže mi zbyly jen nosné zdi a střecha. Pod betony byla jen hlína. Dostal jsem se asi do hloubky 40 cm pod původní podlahy. Hlína byla na některých místech celkem vlhká. Zdi nemají vodorovnou izolaci. A teď bych potřeboval pár rad. Uvažuji o podlahovém vytápění. Na vrstvy hlíny chci navést štěrk, pak udělat hrubý beton, na to IPU, polystyrem a podlahové topení s betonem nebo anhydritem. Dělá se to tahle? jde mi hlavné o ten štěrk dole? Jestli to pomůže vlhkosti. Pčece jen jsem odebral přes 30 cm vlhké hlínu. Izolace ve zdech chci řešit injektížemi. Další věc, kterou jsem chtěl udělat na zmenšení vlhosti stěn jsou "drenáže". nápad byl takový, že vepředu v domu udělám 10 cm díru, to nich vložím husí krky, které pujdou kolem stěn, a budou zasypané štěrkěm a to bych vyvedl do starého komína nebo do jedné falešné příčky. Dům nebyl několik let obývaný, po omlácení staré omítky a vyvození hlíny se vlhost dost snížila.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.