Dočasná příjezdová cesta, příprava na dlažbu

Reklama
MS Martin Susil @martin.susil před 6 roky13.10.2017 22:25:00
Dočasná příjezdová cesta, příprava na dlažbu

Dobrý den,
rád bych požádal o radu, jakým způsobem realizovat příjezdovou cestu k rodinnému domu. Cesta je 40 metrů dlouhá a 4 metry široká. V této chvíli volím povrch ze štěrku. Cesta je těsně na hranici pozemku, takže by měla mít obrubníky, aby se štěrk nedostával k sousedům a byla jasně ohraničena hranice pozemku. Aby voda nestékala k sousedovi, volím příčný sklon 2 stupně. Pohybovat se tam budou osobní auta, velice vyjímečně nějaké nákladní.

Z finančních důvodů teď nechci realizovat povrch ze zámkové dlažby, ale zároveň bych mít podloží správně připraveno, aby bylo možné dlažbu třeba za dva roky položit bez nutnosti to celé předělat.

Chystám se na zhutněnou zeminu dát 20 cm kameniva 32-64 a následně na to další vrstvu 0-32. Obrubníky budou výškově dostatečně přesahovat, aby sem šlo později dát další vrstvu jemného štěrku a 6mm nebo 8mm dlažbu.

Bude vrstva kameniva 0-32 dostatečně propustná, aby se désťová voda vsakovala a nehromadila se u obrubníku?

Prosím o názory ohledně zvoleného podloží, vzhledem k předpokládané zátěži.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.