Kotlíková dotace

Reklama
VH Věra Hofmanová @vera.hofmanova před 6 roky17.10.2017 20:06:00
Kotlíková dotace

Dobrý den
Pořídili jsme si 20.09.2017 tepelné čerpadlo AW16-3P od AC HEATING Letkov. Čerpadlo figuruje mezi schválenými typy pro kotlíkové dotace.
Do této doby jsme vytápěli dům kotlem na tuhá paliva, Viadrus C22 přestavěným na hnědé uhlí tzv "automatovku" (10-20mm) sadou od společnosti Kovarson (také schválená přestavba). Pro tepelné čerpadlo jsme se rozhodli pro náš vyšší věk a složitost a fyziky náročnou obsluhu s údržbou kotle na tuhé palivo, zejména také s narůstající nekvalitního dodávaného uhlí, způsobující časté výpadky z důvodu poruch podávacího zařízení. Jinak okolí netušilo, že topíme a museli jsme odpovídat na časté dotazy čím topíme. Přestavba byla v činnosti cca 4 roky. Vzhledem k výpadkům el energie v uplynulém období chceme kotel pro případ nouze zachovat, k jeho fungování stačí cca 300W z benzinové el. centrály. sklad paliva jsme zrušili a máme jen 2q pro nouzový případ. Máme nárok na dotaci? Má vůbec cenu o ní žádat? Neradi bychom dopadl jako u žádosti o dotaci "dešťovky" kdy nám nebyly uznány faktury za legální pronájem potřebné techniky. Děkujeme za odpověď.
Věra Hofmanová

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

19 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.