Teplovodní podlahové vytápění - zásady správné regulace

Rubriky:

Reklama
SS stylR stylR @stylr.stylr před 6 roky25.10.2017 09:33:00
Teplovodní podlahové vytápění - zásady správné regulace

Zdravím místní diskutéry, jsem čerstvým majitelem novostavby (RD, 120m2, pouze přízemí, velmi nízké TZ - přesně nepovím) a máme zde nainstalované teplovodní podlahové topení s regulovatelnými průtoky, spínání kotle dle pokojového termostatu. Jelikož nemůžu nikde dopátrat jasné odpovědi, prosil bych vás, zkušenější, o zodpovězení několika základních otázek k celému systému a jeho regulaci:

1) Jak funguje obecný princip nastavení průtoků? Je to tak, že dám např. vyšší průtok do koupelny (např. 3l), kde chci mít tepleji a nižší průtok (např. 1l) do ložnice, kde má být výsledná menší teplota?

2) Chápu správně, že pro ekonomiku provozu nemá smysl například přes den podlahové topení odstavovat? Resp. má vůbec smysl nastavovat na termostatu nějaký noční režim/denní režim?

3) Jaká je optimální teplota (venku kolem 0) nastavení otopné vody, která půjde do systému dle vašich zkušeností? V celém domě je dlažba.

4) Poslední dotaz, když máme krbová kamna v obývacím pokoji, asi se stejně nevyhnu tomu tam topit a ve chvíli, kdy krb pojede, budu holt zbytečně topit i do podlahy, že?

Předem díky moc všem za jednoduché odpovědi!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.