Vytápění novostavby - krb / TČ / přímotopy

Reklama
Jan Šťastný @jan.stastny642 před 6 roky28.10.2017 12:27:00
Vytápění novostavby - krb / TČ / přímotopy

Dobrý den,

mám "jednoduchý dotaz" stavíme jednopatrový domeček u Kladna - 136m2 podlahová plocha včetně 22m2 garáže. TZ máme spočítané na 6,2. Už nějakou dobu tu studuju všechny diskuze a stejně se nedokážu definitivně rozhodnout, takže bych Vás chtěl poprosit o radu:

Původní plán vytápění byl krbová vložka s výměníkem + elektrokotel. Momentálně nám většinou stavebních firem je nabízeno spíš TČ vzduch/voda. Já osobně - když už TČ, radši bych země/voda. Ještě jsem koukal i na nějaké varianty s fotovoltaikou, ale to mi přijde pořád ještě vcelku v plenkách. Pokud si naše parametry naházím do kalkulačky tady na tzb-info, vychází mi tam ještě srovnatelně přímotopy (díky velice nízkým pořizovacím nákladům). Děkuji předem za komentáře / myšlenky.

Ještě důležitá informace - krbovou vložku / krbová kamna + komín si pořídíme tak jako tak, kvůli "rodinné" atmosféře. :)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.