Přehřívání kotle Protherm Panther 25KTO

Reklama
RP Radim Pors @radim.pors před 6 roky30.10.2017 16:43:00
Přehřívání kotle Protherm Panther 25KTO

Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o radu ohledně plynového kotle.
Mám doma kotel protherm panther 25KTO a využívám ho pouze na ohřev vody v radiatorech. Kotel je napojen na okruh, ve kterém je 8 radiátorů a jedna žebřina v koupelně. Je umístěn v přízemí RD, kde je 6 radiátorů a v prvním patře je zbytek, tj. 2 radiátory a žebřina. Dale jsou na okruh napojena krbová kamna s výměníkem. Na vystupu z kotle je umistena zpětná klapka, stejně tak je i zpětná klapka na výstupu z okruhu krbovych kamen. A teď k problému. Když sepne kotel na plný výkon, tak je velmi hlučný a nestíhá se chladit a teplota vody na vytupu z kotle jde velmi rychle nahoru. Jakmile toto kotel zaznamená, tak snizi vykon cca na třetinu a teplota začne na vystupu klesat vzhledem k nizke vstupni teplotě a voda v okruhu se již ohřívá postupne a kotelnje tichý. Proc toto kotel dělá? Je malý prutok vody kotlem? Může být příčinou nízký průtok zpetne klapky na výstupu z kotle?

Děkuji za všechny rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.