Jak topite elektrokotlem do teplovodniho podlahoveho topeni

Reklama
DW Dalibor Wastl @dalibor.wastl před 6 roky04.11.2017 19:38:00
Jak topite elektrokotlem do teplovodniho podlahoveho topeni

Ahoj,

Prosím o rady a poznatky jak správně topit do podlahovky s elektrokotlem ray 9 Kw. TUV je zvlast na bojler.

Mám před sebou první zimu v RD, vytápěná plocha 162m2 ale bude se topit pouze v prvním patře takže jen 84m2. Barak je postaven z ytong lambda 450mm bez zatepleni. Ale o TZ se mi nejedná.

V současnosti jsem topil vždy na 2kw nebo 3 kw po dobu cca 10 hodin denne. Vzdy od 10hodin od rana do 18ti do vecera. Pres noc byva zhruba 5 a pres den 10 stupnu venku. V tomto rezimu se vzdy dostanu na pozadovanou teplotu 22, take zalezi na pocasi, mam dve francouzske okna smerem na jih tak se kotel nekdy vypne kolem poledne a uz nezapne. Pokud jel kotel celých 10 hodin klesne teplota přes noc v domě cca o 1,5 stupně. Pokud svítí slunce a kotel pul dne nejel a podlaha se nenaakumulovala tak i o 2,5 stupne.

Na kotlu mam nastavenou teplotu na max 35, soucasne poznatky:

1Kw na kotli 21 stupnu voda
2kw na kotli 26 stupnu voda
3kw na kotli 29 stupnu voda
4Kw na kotli 33supnu voda

Zajímá mě jak mám správně nastavit termostat (netatmo) a jaký výkon nastavit na kotli, jak dlouho topit, kdy začít, kdy přestat a vše co by se mohlo hodit.

Přece jen winter is coming.

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.