připojení elektrokotle do systému s akumulací a TČ

Reklama
JR Jan Ritschel @jan.ritschel před 6 roky04.11.2017 22:21:00
připojení elektrokotle do systému s akumulací a TČ

Dobrý den, potřeboval bych poradit. Máme doma systém vytápění přes TČ (vzduch - voda) a jako druhý zdroj tepla ještě starší kotel na uhlí Dakon. Zapojené to je jak na náčrtu.
TČ nemá v sobě přímé el topné spirály. Jde o to, že mi teď plánovaně zbyl jeden elektrokotel, který bych chtěl připojit do systému. Řeším to hlavně kvůli tomu, když jsou větší mrazy, máme málo času, případně jsme mimo domov (klasika zimní dovolená) tak TČ nestíhá pokrýt tepelné ztráty a tudíž by el.kotel pomohl. Jako primární zdroj tepla o něm neuvažuji.
Teď řeším jak ho připojit do systému, moje myšlenky jsou takové, že bych ho řídil ekvitermně a to tak, že pokud bude výstupní teplota vody z akumulace nižšší jak požadavek regulace, bude el.kotel spuštěn.
Přemýšlel jsem nad variantou ho vsadit mezi výstupy 1 a 2 z akumulace, případně jen na výstup 1 před oběhové čerpadlo topného systému, nebo jen sériově za tepelné čerpadlo.
Děkuji za rady J.R.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.