provoz kotle Licotherm

Reklama
PD Petr Doleček @petr.dolecek před 6 roky08.11.2017 08:12:00
provoz kotle Licotherm

Dobrý den, vlastním kotel licotherm am 26 carbo 2., chtěl jsem se Vás zeptat na spotřebu uhlí v násypce, vytápím větší dům a na termostatu honeywell mám nastaveny dva teplotní stupně když nejsem doma temperaci na 18 stupňů a po 15 hodině na 21 stupnů.
Uhlí v násypce mi vydrží cca 7 dní, popelník vysypu jednou za 3-4 dny, myslíte si že spotřeba uhlí je v normě, nebo mám raději topit celý den na jednu teplotu kdy spotřeba by ještě klesla?
Dále jsem nastavil šnek na chod 5 sekund a prodleva 70 sekund, ventilátor 85%, když jsem přidal chod nebo ubral prodlevu, přišlo mi, že v popelníku sem tam jsou i kousky ještě neshořelého uhlí.
Dále jsem se chtěl zeptat, když mám na termostatu nastaveno 21 stupňů a teplota v místosti je už natopena, na termostatu pořád svítí plamínek(topení) a kotel pořád běží a není schopný natopit např na 22 aby vypnul, přijde mi, že po natopení pouští malo teplé vody do raditorů.
Poslední dotaz: třícestný ventil ESBE, mám nad kotelnou koupelnu a říkám si když ho ručně otevřu např. na 1/3 teplá voda se mi automaticky tlačí do radiatoru v koupelně i bez zaplého čerpadla, takže pořád mám teplé radiatory, mohu nechat ESBE takto nastavený a bude pak sám otevirat na vyšší teplotu jak ja mu nastavím ručně?

Děkuji moc za odpovědi a omlouvám se za tak rozsahlé texty.

S pozdravem

Petr Doleček

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.